Prijava
 

INFORMACIJE O VARSTVU PODATKOV

To spletno stran, z njo povezane spletne trgovine ter povpraševanja za pomoč in spletne novice upravlja LavaVitae GmbH, matična številka 394677h, Kleinsattelstrasse 2/1, 9500 Villach, Avstrija (v nadaljevanju »mi«). V teh informacijah o varstvu podatkov opisujemo, kako v zvezi s tem obdelujemo vaše osebne podatke. Upravljavec skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov je LavaVitae GmbH, FN 394677h, Kleinsattelstrasse 2/1, 9500 Villach, Avstrija.

Te informacije o varstvu podatkov lahko kadarkoli spremenimo, tako da na tej spletni strani objavimo aktualno različico.

SPLETNA STRAN

Če spletno stran uporabljate zgolj v informativne namene, torej če se ne registrirate ali nam ne posredujete drugih informacij, pridobimo samo osebne podatke (glejte spodaj), ki jih vaš brskalnik posreduje našemu strežniku. Če si želite ogledati našo spletno stran, pridobimo naslednje podatke, ki jih potrebujemo s tehničnega vidika, da vam našo spletno stran prikažemo in zagotovimo stabilnost in varnost:

- naslov IP računalnika, s katerega prihaja poizvedba
- datum in ura dostopa
- ime in URL priklicane datoteke
- spletna stran, s katere je bil opravljen dostop (referrer URL)
- uporabljen brskalnik in eventualno operacijski sistem vašega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa

Pravna podlaga je 3. odst. 96. čl. Zakona o telekomunikacijah (TKG) in naš upravičen interes, da dosežemo zgoraj opisane namene.
 

PIŠKOTKI

Naša spletna stran uporablja tako imenovane piškotke. Pri tem gre za majhne besedilne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika odložijo na vaši končni napravi. Ne povzročajo nobene škode.

Piškotke uporabljamo za to, da našo ponudbo oblikujemo tako, da je prijazna za uporabnike. Nekateri piškotki ostanejo na vaši končni napravi shranjeni, dokler jih ne izbrišete. Omogočajo nam, da je vaš brskalnik ob vašem naslednjem obisku prepoznan.

Če tega ne želite, lahko svoj brskalnik nastavite tako, da ste o piškotkih obveščeni in jih dovolite le v posamičnem primeru.

Če piškotke izklopite, to lahko omeji funkcionalnost naše spletne strani.

 

SPLETNA ANALIZA

Za našo spletno stran uporabljamo Clicky analytics, storitev spletne analize podjetja Clicky, Roxr Software Ltd., 10883 SE Main St #201, Milwaukie, OR, 97222, ZDA (»Clicky«). Clicky  uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. S piškotki pridobljene informacije o vaši uporabi te spletne strani se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Če pa vklopite anonimizacijo naslova IP na tej spletni strani, Clicky vaš naslov IP v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Samo v izjemnih primerih bo vaš celotni IP-naslov prenesen na strežnike ponudnika Clicky v ZDA in tam skrajšan. Po pooblastilu upravljavca te spletne strani bo Clicky te informacije uporabljal za analizo vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o aktivnostih na spletni strani in za izvajanje drugih storitev za upravljavca spletne strani, povezanih z uporabo interneta.

Naslov IP, ki ga posreduje Clicky  z vašega brskalnika, se ne vodi skupaj z drugimi podatki iz Googla.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika; vendar pa vas opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu. Poleg tega lahko preprečite, da Clicky evidentira in obdeluje podatke, ki jih je ustvaril piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), tako da naložite in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://clicky.com/optout. Nadaljne informacije o tem najdete na https://clicky.com/terms/privacy.

Ta spletna stran uporablja Clicky  z razširitvijo »Anonymize IP«. Tako se v nadaljevanju obdelujejo skrajšani naslovi IP, s čimer je izključena določljivost posameznika. Če bi bila na podlagi podatkov, ki so bili pridobljeni o vas, možna povezava s posameznikom, je ta torej takoj izključena, osebni podatki pa so s tem nemudoma izbrisani.

Clicky  uporabljamo, da lahko analiziramo uporabo naše spletne strani in jo redno izboljšujemo. S pomočjo pridobljenih statistik lahko izboljšujemo našo ponudbo in jo oblikujemo, da je zanimiva za vas kot uporabnika. V izjemnih primerih, v katerih se osebni podatki posredujejo v ZDA, je Clicky podvržen zasebnostnemu ščitu EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt00000008SncAAE. Obdelava podatkov temelji na zakonskih določbah 3. odst. 96. čl. TKG ter vaši privolitvi in naših upravičenih interesih. Naš upravičen interes je, da lahko analiziramo uporabo naše spletne strani in jo redno izboljšujemo. S pomočjo pridobljenih statistik lahko izboljšujemo našo ponudbo in jo oblikujemo, da je zanimiva za vas kot uporabnika. Podatki o uporabniku se hranijo 26 mesecev.

 

SPLETNA TRGOVINA

Opozarjamo, da se za namen enostavnejšega postopka nakupa in za poznejše izvajanje pogodbe s strani upravljavca spletne strani v okviru piškotkov shranijo podatki IP imetnika priključka, pa tudi ime, naslov, informacije o plačilu kupca, ID partnerja priporočitelja.

Poleg tega se pri nas za namen izvajanja pogodbe shranijo naslednji podatki: vsebina naročila, podatki o računu, datum rojstva, telefonska številka, ID za DDV, uporabniško ime in geslo. Podatki, ki nam jih daste na voljo, so potrebni za izpolnitev pogodbe oz. za izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe. Brez teh podatkov z vami ne moremo skleniti pogodbe. Podatke po potrebi uporabljamo tudi, da v okviru izvajanja pogodbe stopimo v stik z vami. Podatki se posredujejo bančnim institucijam/izvajalcem plačilnega prometa za namene odtegljaja/plačila nakupne cene, podjetjem za pošiljanje, ki jih pooblastimo za dostavo blaga, našim davčnim svetovalcem za izpolnitev davčnih obveznosti, morebitnim nadaljnjim svetovalcem za uveljavljanje naših zahtevkov in pravic ter organom v okviru zakonskih obveznosti (npr. finančnim organom, sodiščem itn.). Nadalje se podatki posredujejo priporočitelju (poslovnem partnerju) za izpolnitev pogodbenih obveznosti.

Po prekinitvi postopka nakupa se podatki, shranjeni pri nas, izbrišejo. V primeru sklenitve pogodbe se osebni podatki iz pogodbenega razmerja shranijo do preteka zastaralnih rokov, ki veljajo za jamstvene zahtevke.

Obdelava podatkov temelji na zakonskih določbah (TKG, BAO, UGB) in se izvaja za izpolnitev pogodbe na podlagi našega upravičenega interesa, ki je uveljavljanje in obramba zahtevkov in pravic (pravni interesi).

 

POVPRAŠEVANJA ZA POMOČ

Če vzpostavite stik z nami s kontaktnim obrazcem na spletni strani ali po e-pošti, bodo vaši navedeni podatki zaradi obdelave povpraševanja in za primer dodatnih vprašanj pri nas shranjeni šest mesecev. Če nam kupci ali pogodbeni partnerji pošljejo povpraševanja, bodo ta povpraševanja pri nas shranjena do zastaranja jamstvenih zahtevkov. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je izpolnjevanje pogodbenih ukrepov in ukrepov pred sklenitvijo pogodbe ter naš upravičen interes, da povpraševanja čim bolje obdelamo in lahko tako pridobimo morebitne nove kupce in jih želimo pridobiti (ekonomski interesi) ter morebitna povpraševanja in odgovore nanje potrebujemo za nadaljnje upravne ali sodne postopke (pravni interes).

Vaši osebni podatki se posredujejo ponudnikom IT storitev, ki jih pooblastimo.

Nekateri od navedenih prejemnikov se nahajajo izven vaše države ali vaše osebne podatke tam obdelujejo. Nivo varstva podatkov v drugih državah morda ne ustreza nivoju v vaši državi. Vaše osebne podatke pa posredujemo samo v države, za katere je Komisija EU odločila, da imajo ustrezen nivo varstva podatkov, ali zagotovimo ukrepe, s katerimi je zagotovljeno, da imajo vsi prejemniki ustrezen nivo varstva podatkov. V ta namen sklenemo na primer standardne pogodbene klavzule. Te so na zahtevo na voljo na privacy@lavavitae.at.

 

SPLETNE NOVICE

Prek naše spletne strani lahko naročite naše spletne novice. Za to potrebujemo vaš e-poštni naslov in vašo privolitev, da se strinjate s prejemanjem spletnih novic.

Ko se prijavite na spletne novice, vam pošljemo e-pošto s potrditvijo in povezavo za potrditev prijave. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je vaša privolitev in naš upravičen interes, da tudi v bodoče želimo nuditi naše izdelke in jih ustrezno oglaševati (ekonomski interes).

Vašo privolitev za pošiljanje spletnih novic lahko kadarkoli prekličete, brez da to vpliva na zakonitost obdelave, ki je na podlagi privolitve potekala do preklica, in spletne novice odjavite. Preklic lahko uveljavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v vsakem elektronskem sporočilu s spletnimi novicami, ali tako, da pošljete sporočilo na naš spodaj naveden kontakt.

Vaši osebni podatki se posredujejo ponudnikom IT storitev, ki jih pooblastimo.

Nekateri od navedenih prejemnikov se nahajajo izven vaše države ali vaše osebne podatke tam obdelujejo. Nivo varstva podatkov v drugih državah morda ne ustreza nivoju v vaši državi. Vaše osebne podatke pa posredujemo samo v države, za katere je Komisija EU odločila, da imajo ustrezen nivo varstva podatkov, ali zagotovimo ukrepe, s katerimi je zagotovljeno, da imajo vsi prejemniki ustrezen nivo varstva podatkov. V ta namen sklenemo na primer standardne pogodbene klavzule. Te so na zahtevo na voljo na privacy@lavavitae.at.

 

VAŠE PRAVICE

Do nas imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov ter do popravka ali izbrisa ali omejitve obdelave ali ugovora zoper obdelavo ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Če naj se obdelava osebnih podatkov izvaja na podlagi privolitve, imate pravico, da privolitev kadarkoli prekličete, brez da to vpliva na zakonitost obdelave, ki je na podlagi privolitve potekala do preklica.

PRAVICA DO UGOVORA

Iz razlogov, ki izvirajo iz vašega posebnega položaja, lahko zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, kadarkoli vložite ugovor. Pri uresničevanju takšnega ugovora vas prosimo, da nam predložite razloge, zakaj vaših osebnih podatkov naj ne bi obdelovali tako, kot smo jih doslej. Preverili jih bomo in z obdelavo podatkov ustrezno prenehali ali jo prilagodili ali vam posredovali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki presegajo vaše interese, pravice in svoboščine.

Če se vaši osebni podatki obdelujejo za namen neposrednega oglaševanja, imate pravico, da zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, katere namen je tovrstno oglaševanje, kadarkoli vložite ugovor; to velja tudi za morebitno izdelovanje profilov, če je povezano s takšnim neposrednim oglaševanjem.

 

Nadalje imate pravico, da se pritožite pri nadzornem organu. V Avstriji je to organ za varstvo podatkov: Austrian Data Protection Authority, Wickenburggasse 8, 1080 Vienna, Austria, telefon: +43 1 52 152-0; e-naslov: dsb@dsb.gv.at; www.dsb.gv.at.

 

NAŠI KONTAKTNI PODATKI:

Če imate vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko vzpostavite stik z nami:

LavaVitae GmbH
Kleinsattelstrasse 2/1
9500 Villach
Austria
E-naslov: privacy@lavavitae.at

Zadnja sprememba: 25. maj 2018

 

 

  Da bi vam omogočili prijetno uporabniško izkušnjo, na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo naše spletne strani podajate soglasje k uporabi piškotkov.  OK